Siz değerli misafirlerimiz ile birlikte Kurtuluş Mücadelemizin uzun soluklu rotasına bir dokunuş sağlayacağımız ve beraberinde kültürel değerler ile dolu noktaları keşfedeceğimiz kurtuluş tarihi ve kültür rotamızın yolculuğuna başlıyoruz.
Sabahın saatlerinde 19 Mayıs 1919’da Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile ulaştığı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının atıldığı Samsun’a varıyoruz. İlk olarak, Samsun halkının ünlü heykeltıraş Heinrich Krippel’e yaptırdığı İlk Adım parkındaki Onur Anıtı’nı ziyaret ediyoruz ve dünyada denge bakımından en dengeli 2. Heykel olarak bilinen ve ulu önderin en iyi anlatan Onur Anıtında hatıra fotoğraflarımızı çekiyoruz. Sonrasında Atatürk'ün Samsun'da karargah ve konaklama amacıyla kullandığı Gazi Müzesi’ni geziyoruz. Ardından, Bandırma Vapurundan inişlerinin balmumu heykellerle tasvir edildiği eski Tütün İskelesi’ndeki İlk Adım Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra, orijinal vapurun projesine dayanarak inşa edilen Bandırma Vapuru’nu gezmek üzere yola çıkıyoruz ve ardından Havza’ya doğru ilerliyoruz. Havza’da, Atatürk ve silah arkadaşlarının konakladığı Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Müze gezimizin ardından Kurtuluş Yolu’nu takip ederek Amasya’ya varıyoruz. Amasya'da ilk olarak, Atatürk ve arkadaşlarının karargah olarak kullandığı, Amasya Genelgesi’nin yazıldığı Saraydüzü Kışla Binası’nı geziyoruz. Sonrasında, çeşitli medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği Amasya Müzesi’ni geziyoruz. Müze ziyareti sonrasında, Osmanlı Sultanı II. Beyazıt tarafından yaptırılan II. Beyazıt Külliyesi içerisindeki Cami’yi ziyaret ediyoruz. Kütüphane ve Aşevi'ni gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarındaki Şehzadeler Parkı’nda yürüyüş yaparak Roma dönemine ait Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz. Amasya Kalesi’ni ve Pontus Krallığı’na ait Kaya Mezarları’nı panoramik olarak görüyoruz. Rehberimizden Hükümet Köprüsü ve saat kulesinin yapım hikayesini dinledikten sonra akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ballıca Mağarasına hareket ediyoruz. 8 salonu 680 mt uzunluğunda ve 95 m yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası'nı geziyoruz. Ballıca Mağarası dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor. Ballıca Mağarası gezimiz sonrası Anadolu’ da Taş Baskı Yazmacılık denildiğinde akla ilk gelen şehir olan Tokat’ın yok olmaya yüz tutan bu önemli sanatı hakkında bilgiler alabileceğimiz Baskı atölyesine gidiyoruz. Ihlamur ağaçlarının oyulması ve desene dönüştürülmesiyle gerçekleşen Taş Baskı sanatı hakkında Baskı Ustasından bilgiler alıp kendi baskımızı yapma imkânı bulacağız. Baskı sanatının inceliklerini öğrenip kendi baskımızı yapma fırsatı bulduktan sonra Tokat Kebabının tadına bakabileceğimiz öğle yemeği molamızı veriyoruz. Molamızın ardından İlk durak noktamız Tarihi Tokat evlerinden geçerek sırasıyla Sık Dişini Helası, Ulucami, Tokat Mevlevihanesi, Taşhan , Gökmedrese gibi noktaları geziyoruz.. Mevlevilik hakkında rehberimizin yapacağı anlatımları dinledikten sonra günümüzde müze olarak ziyarete açık olan Mevlevihane'yi geziyoruz. Sonrasında hemen yakınlarında bulunan Tarihi Saat Kulesine geçerek fotoğraflarımızı çekiyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Yazmacılar Çarşısı olarak da bilinen Taşhan’a ulaşıyoruz. Verilen serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz Taşhan’da alışveriş yapabilir dileyen misafirlerimiz de avlusundaki oturma alanında çay, kahve içebilirler. Taşhan’da verilen serbest zaman sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Sivas’ ı geziyoruz. 1892’de mülki idare binası olarak inşa edilen ve 4-11 Eylül 1919 tarihlerinde Sivas Kongresi’nin yapıldığı Kongre Binası Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından, 1271 yılında İlhanlılar tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medrese’nin eşsiz kapısını görüyoruz ve hemen karşısındaki 1217’de Selçuklu Sultanı I. İzeddin Keykavus tarafından yaptırılan Şifahiye Medresesi’ni geziyoruz. Sonrasında 1271 yılında Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Buruciye Medresesi’ni ve eğik minaresiyle ünlü Sivas Ulu Cami’yi ziyaret ediyoruz. Ulu Cami gezimizin ardından, 1271’de Selçuklu başveziri Sahib Ata Fahrettin Ali tarafından yaptırılan Gök Medrese’yi gezmek üzere yola çıkıyoruz ve serbest zaman veriyoruz. Bu serbest zamanın ardından siz değerli misafirlerimiz ile birlikte dönüş yoluna çıkıyoruz.
• Tur süresince gezilecek olan bölgenin hava şartları ve coğrafi yapısına uygun kıyafet ve ayakkabı (bot, terlik, spor ayakkabı vb.) tercih edilmelidir.
• Tur süresince çekileceğiniz fotoğraflarınıza renk katmak için, dilerseniz aksesuar şapka vs. eşyaları sırt çantanıza almanızı hatırlatırız.
• Yolculuğa başlamadan önce düzenli kullandığınız ilaçlar varsa yanınıza alınız ve Alerjik, Kronik ve Kalıtsal rahatsızlıklarınızı rehberinize veya araç personeline bildiriniz.
• Yolculuk esnasında ve tur süresince ihtiyacınız olan şarj aleti, powerbank gibi cihazlarınızı yanınızda bulundurunuz.
• Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
• Vizesine kendi başvurusunu yapacak yolcularımızın ihtiyaç duyduğu belgelerin (otel konfirmesi, ulaşım bileti vs.) temini normal şartlarda 1 iş günü sürmektedir. Misafirlerimizin bu süreyi göz önünde tutarak randevu tarihlerini ve saatlerini ayarlaması gerekmektedir. Aksi halde olası aksaklıklardan acenta sorumlu değildir.
• Vizesiz ve pasaportsuz şekilde, sadece TC kimlik kartı ile gidilebilen ülkelere girişlerde üzerinde TC kimlik numarası bulunan yeni tip nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet, kurum kimlikleri vs.) geçiş yapılamamaktadır. Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur.
• Acenta; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acenta, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Havayolundan veya misafirden kaynaklı olarak, yurt içi iç hat uçuşlarını/bağlantılarını kaçırmasından kaynaklanan aksaklık ve/veya doğabilecek problemlerden acenta sorumlu tutulamaz.
• 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. 3 kişilik odalarda 3 ayrı yatak garantisi verilememekte olup, otel(ler)de buna uygun oda olması durumunda, müsaitliğe göre, otel tarafından blokaj yapılmaktadır.
• Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
• Rezervasyon/kayıt esnasında, seyahat edilecek pasaportta geçen isim-soyisim, doğum tarihi, pasaport numarasının bildirilmesi ve sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri, otel rezervasyonları ve Ulaştırma Bakanlığı’na yapılan bildirimler bu bilgilere göre düzenlenmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak ceza bedelleri misafirin sorumluluğundadır.
• Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için ülkeden ayrılmadan önce, hattınızın yurtdışı aramalarına/aranmalarına açık olup olmadığını, GSM operatörü firmanızdan kontrol etmeniz gerekmektedir.
• Seyahatiniz süresince kullandığınız ulaşım araçlarından ve konakladığınız otellerden kısa süreli ya da tamamen ayrılırken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz.
• Acenta, mücbir sebepler oluştuğu veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve otel isimlerini değiştirebilir.
• 18 yaşından küçük çocuklar annesi ile seyahat ediyorsa babasından, babası ile seyahat ediyorsa annesinden, üçüncü bir kişi ile seyahat ediyorsa hem annesinden, hem babasından muvafakatname almak zorundadır. Muvafakatname olmaması sebebi ile uçuşun gerçekleşmemesi durumunda acenta sorumlu tutulamaz.
İlk yorumu siz yapın